Crestinismul Expus

duminică, 23 iulie 2017

Top 10 întrebări despre Paști

După cum bine știți, a, trecut de perioada ”Paștelui”....
Așa că dacă tot nu mai suntem în această perioadă în care conaționalii noștrii se pregătesc să sacrifice un miel ( deși nu e indicat să mănănci animale tinere), să își vopsească ouăle... aaa, pardon, să vopsească ouă de găină în  roșu, simbol al sângelui domnului pironit pe cruce și să se strângă milioane de credincioși evlavioși cu frică de domnu și de moaștele cele sfinte putrezite de secole, noi ne-am gândit să facem un top 10 întrebări depre sărbătoarea Paștilor :

1.Cât de necesară era răstignirea ?

Pont : Noi, oamenii, suntem pământeni, pe planeta Pământ, în sistemul nostru Solar aflat în Galaxia Caleea Lactee. Potrivit creștinilor, Dumnezeu a creat un Univers cu o lungime de 93 de miliarde de ani-lumină și în baza noilor informații, cu 2.000 de miliarde de alte galaxii !!!

2.Putea dumnezeu găsi o soluție mai bună?

Pont: Creștinii zic că dumnezeul lor e o ființă omniscientă ( știe tot ce s-a întâmplat vreodată și ce se va întâmpla în viitor), omnipotentă ( poate face absolut orice) , omniprezentă ( este peste tot, în tot Universul, inclusiv în coșul de gunoi sau în podul casei tale) 
3.Iisus  știa că după ”patimi” va învia ?

Pont : Potrivit părerii BOR, Iisus era tot dumnezeu ( o altă persoană, dumnezeu-fiul) și avea toate atributele de care beneficiază dumnezeu-tatăl, prin urmare Iisus a avut întotdeauna omnipotență, omnisciență și omniprezență.
4.Se pot compara "patimile" și "suferințele" lui Iisus cu cele ale oamenilor obișnuiți (care nu sunt dumnezei) ?

Pont : Un om trăiește în medie aproximativ 70-80 ani iar în acea perioadă speranța de viață era de 40-50.  Iisus știa - având omnisciență -  cu exactitate cât va dura chinul său și cât va fi de greu de suportat dar un bolnav de cancer nu știe cât va mai trăi și cât va suferii...

5.Iisus știa ce îl vor întreba ”tâlharii” care au fost răstigniți alături de el? Îi putea salva pe amândoi.

Pont : Iisus avea omnisciență și omnipotență... 

6.Ouăle roșii de Paște sunt un obicei creștin? Care e citatul biblic care spune să vopsim ouă?

Pont: Existau astfel de obiceiuri păgâne înainte de creștinism...

7.Dar iepurașul de Paște are vreo legătură cu Paștele ?

Pont: Citește despre festivalurile păgâne ale Zeiței Eostre.   https://www.theguardian.com/commentisfree/belief/2010/apr/03/easter-pagan-symbolism
http://www.patheos.com/blogs/panmankey/2013/03/eostre-easter-ostara-eggs-and-bunnies/ 
8.Sfânta Lumină are vreu rol în creștinism?

Pont: Masele de oameni au nevoie de dovezi pentru a nu trece la alte religii.

9.Este reală Sfânta Lumină ?

Pont : Există mai multe video-uri pe youtube, doar să le cauți : 
                                         

10. Care a fost scopul morții și învierii?

Pont: Câteodată ai nevoie de ceva ca să te dai mare...   


Acesta a fost topul cu întrebări, sper că v-a plăcut. După cum ați observat eu nu am dat un răspuns exact ci am oferit doar niște ponturi/indicii, iar răspunsul trebuie să îl dați voi.
Și dacă prindeți vreun creștin pe undeva ( mai ales în perioada ”paștelui”) trimiteți-l pe această pagină.

2 comentarii:

 1. ai numarat tu galaxiile de ti a iesit numarul asta? eu stiam ca "universul are doar 13, 6 miliarde ani lumina (echivalent cu vechimea).1
  oole rosii si iepurele de paste sunt doar marketing 2
  lumina sfanta?? (da cunosc teoria cu fosforu alb, falsa desigur) 3
  nici doo kopeici nu meriti pe articolu asta dar make may day!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În primul rând îmi cer scuze că am aprobat abia acum mesajul tău, am fost ocupat cu altceva.

   1. Vezi că la punctul 1 din articol ai un link. Poți să îl verifici. Nu am numărat eu galaxiile dar pun pariu că Telescopul Hubble ”vede” mai bine decât mine și chiar și decât tine :))
   Uite, îți mai pun un link că poate ți-e lene să cauți singur. https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/hubble-reveals-observable-universe-contains-10-times-more-galaxies-than-previously-thought

   Până una alta, aceste date sunt cele acceptate de comunitatea științifică.
   Dacă te crezi mai deștept/deșteaptă decât cei de la NASA sau crezi că poți să observi mai bine decât Hubble, du-te și arată-le tu lor ”adevărul”, arată-le că greșesc. Sigur vor fi impresionați!

   2. Da, ouăle roșii și Iepurașul de Paște sunt în prezent doar marketing. Dar în trecut erau tradiții păgâne, însă ce să vezi, între timp a apărut o instituție numită BISERICĂ care a furat conceptul și l-a folosit după bunul său plac.

   3. Nu e falsă. Așa se întâmplă an de an, se pune puțin fosfor alb și hoardele de proști se închină de zici că vine sfârșitul. Dar poate vrei și să ne arați dovezile tale, de ce spui că e falsă teoria?

   Ștergere