Crestinismul Expus

duminică, 5 iunie 2016

Catedrala Mântuirii

Oricine citeşte aceste rânduri o face cunoscând limba româna. Ceea ce înseamnă că ori este român/româncă ori a învaţat o limbă care nu e de circulaţie internaţională. Şi cum majoritatea persoanelor ce se află în deplinătatea facultăţilor mintale nu ar învăţa o limbă nefolositoare din punct de vedere practic, ne vom concentra asupra primei categorii, a românilor.Aşadar, dacă citeşti această postare eşti cel mai probabil român. Ceea ce presupune că cel puţin unul din părinţii tăi este român, deci ai auzit prin presă vorbindu-se, fie şi în treacăt, de Catedrala Mântuirii Neamului. Catedrala Mântuirii Neamului este o construcţie megalomană, cretină, inventată de indivizi dubioşi care ar trebui să fie anchetaţi pentru înşelăciune la câte promisiuni deşarte fac oamenilor.  Catedrala aceasta chiar nu-şi are rostul. Chiar nu are vreun scop practic, singurul său scop fiind acela de a uimi. Pe cine să uimească? Pe credincioşii care trec pe lângă ea zilnic, inoculându-le ideea că s-a făcut prin "voia lui dumnezeu" ca să îşi etaleze "măreţia". Cumva, într-un mod ciudat toate chestiile mari şi tari sunt relaţionate în creştinism dumnezeului abrahamic: crearea universului, a oamenilor precum şi toate celelalte situaţii care implică o putere şi cunoştinţă nelimitată din partea lui dumnezeu. Şi e logic atunci că rezultatul la care ajung creştinii în inteligenţa lor uimitoare e unul singur, convergent pe care ni-l şi putem imagina:
"dumnezeu are nevoie de chestii mari. Nu contează cât costă, nu contează ce alte aspecte cruciale ale vieţii trebuie să sacrificăm, noi construim un templu imens pentru zeul războinic al tribului iudeu. Şi data viitoare vom face unul şi mai mare. Iar următorul va fi de-a dreptul colosal, cât să încapă dumnezeu în el"
E lesne de înţeles de ce creştinii doresc să-şi etaleze credinţa în public cu asemenea construcţii. Dar ce e mai greu de înţeles e cum pot fi unii aşa de ignoranţi în secolul XXI, când beneficiăm în prezent de mijloace de informare şi de tehnologie la care bunicii noştri nici nu visau. Cum pot fi unii atât de cretini încât să nu-şi dea seama că în biblie nu scrie niciunde cum anume sau în ce mod trebuie făcută slujba(ritualul) ?Biblia e plină de poveşti tâmpite despre un trib şi cuceririle ori înfrângerile sale iar de la jumătate povestea se amestecă cu cea a vieţii unui individ răzvrătit împotriva ordinii sociale din timpul acela, cu grave probleme psihice , crezându-se împărat.

Şi dacă nu scrie nicăieri că trebuie sluja făcută în biserică, chiar au nevoie creştinii de asta ? Cine profită?  Cui serveşte?

Articol scris în Numele Maritei Doamne Beleth !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu