Crestinismul Expus

miercuri, 2 decembrie 2015

Statul Roman Independent

Mereu auzim prin media că statul Român este independent și se autoguvernează, că este un stat laic, fără  influențe din partea unui cult/unor culte și că garantează libertatea de gândire, exprimare, precum și libertatea religioasă a cetățenilor săi.
Cu toatea acestea, toate guvernele României, din 1989 până în prezent au manifestat o simpatie deosebită față de ortodoxism, acordându-le ortodocșilor diferite sume de bani, ajutoare și privilegii( de exemplu înscrierea automată a copilului în vârstă de 7 ani la disciplina ”religie”, unde se facea de fapt catehizare ortodoxă)

Există voci care susțin cu tărie că măsurile luate de statul român sunt echitabile, oferind ca argumente principale, măsurile luate de alte state în vederea sprijinirii dezvoltării ori menținerii cultelor.[1]
De multe ori, când în mass-media se ridică problema finanțării cultelor, reprezentanții BOR se apară, argumentând că banii primiți de la bugetul de stat li se cuvin deoarece sunt un fel de "reparații morale" pentru răul suferit de ei, ca instituție, în perioada comunistă.[2]
Totuși, se ridică câteva probleme în privința argumentelor aduse de conducerea BOR, și anume : autenticitatea reclamațiilor, moralitatea acestora, minciunile BOR în legătură cu ajutorul solicitat și primit, precum și faptul că BOR nu oferă nimic la schimb

Adică toate ar fi bune și frumoase dacă ar fi adevărate.
Probabil că nu există persoană majoră ( și sănătoasă psihic) în România care să nu fi auzit cel puțin o dată de-a lungul timpului despre cât au suferit creștinii în timpul comunismului, despre câți creștini ( în special preoți ) au fost arestați datorită convingerilor religioase, despre câte biserici au fost distruse și alte asemenea abureli.

Adică, pe lângă faptul că cei din vârful comunismului nu aveau nimic cu creștinii de rând și cu creștinismul în general, doctrina creștină este baza ideologiei comuniste. Click aici ca să vezi analiza comparativă a celor două.

Apoi, dacă stăm  și privim lucrurile așa cum au fost, creștinii nu au fost arestați datorită religiei lor. În adevăr, dacă comuniștii chiar doreau acest lucru ,puteau,  în decursul mai multor ani să scoată creștinismul în afara legii și să obișnuiască populația cu acest gând, însă nu au facut-o. Dacă ar fi încercat măcar, aveam mai multe dovezi în acest sens, aveam mai multe biserici și mănăstiri distruse și mulți, foarte mulți preoți arestați și/sau uciși dar nu avem dovezi de acest gen. Avem, în schimb, declarațiile unor oameni îmbrăcați din cap până-n picioare cu fuste negre, care susțin că alții, de-o seamă cu ei au suferit mult în acea epocă și au fost alungați, izgoniți din satele și orașele lor natale și închiși...

Și apoi cred că ați auzit zicala ” o poză face cât o mie de cuvinte”

                   
                                                Nicolae și Elena Ceaușescu la o masă festivă
                                                                   alături de Mitropolitul Moldovei și Sucevei,
                                                                              ulterior Patriarh Teoctist

       
                                                     Nicolae Ceaușescu și Patriarhul Justinian Marina
                                                                                    susținător al comuniștilor

Mdddaaa... Declarațiile unor tipi îmbrăcați în negru care vorbesc toată ziua despre moarte dar zic că iubesc viața, care predică modestia dar se fălesc cu niște construcții megalomane, care predică iubirea "aproapelui" dar susțin vorbele unui psihopat care zice că a venit să aducă moartea[3] ar trebui luate în serios ?!?
Dacă lăsăm la o parte declarațiile popilor și lăsăm la o parte milioanele de cărți și articole scrise despre dărâmarea bisericilor, observăm că în România în perioada comunistă au fost demolate 20 de biserici în timp ce au fost construite alte 500 ! Iar aceste informații sunt publice și se găsesc și pe site-ul patriarhiei[4] !
Așadar, problema "reparațiilor" pentru răul suferit este scoasă din discuție.

Cât despre caracterul cererilor BOR, consider că acestea sunt imorale și ilegale .
Devzoltând puțin subiectul, putem spune că ar fi moral să ceară despăgubiri ori "reparații materiale" în condițiile în care am discuta despre aceleași două entități, fie ele persoane fizice ori juridice.
Cu alte cuvinte,  BOR (ca instituție) ar fi îndreptățită să ceară despăgubiri de la Republica Socialistă România nu de la Republica Democrată România.
Făcând o paralelă la ce face BOR acum, putem spune că este ca și cum X l-ar prejudicia pe Y, iar Y în loc să-i ceară despăgubiri lui X, i-ar cere socoteală lui Z.
Desigur, vor fi unii care vor zice ca RSR nu mai există din 1989, deci BOR nu mai are cui să ceară socoteală. Așa este. Nu mai are cui să-i ceară despăgubiri. Și ce ? Asta  îndreptățeste biserica să ceară reparații materiale de la cineva care nu poartă nici o vină ? Pentru că vedem că asta face... Cere bani din bugetul statului pentru ”reparația și întreținerea lăcașelor de cult” , cere tot felul de retrocedări, și mai cere bani și pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Capetele bisericești se băteau cu pumnu-n piept în urmă cu cațiva ani, susținând că nu au nevoie de ajutor din partea statului pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. La scurt timp după, tot din presă aflăm ca BOR a primit o donație din partea statului în valoare de 200 milioane de euro, constând în terenul intravilan pe care va fi amplasată construcția( mai precis ansamblul de construcții)[5] .

                       

Bineînțeles, aceștia (conducerea BOR și preoții de rând) susțin că oferă românilor un ajutor gratuit prin munca lor social-filantropică[6] însă în realitate fac exact opusul a ceea ce susțin că fac.
În adevăr, ei nu înfăptuiesc "opere caritabile" și nici nu se gândesc la binele poporului român ori la binele oamenilor în general, ci luptă și au luptat continuu împotriva națiunii române, aducându-i mari deservicii[7].

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu