Crestinismul Expus

sâmbătă, 24 mai 2014

Sexualitatea în viziune creștină

Vine o vreme în viața fiecărei persoane când începe să își schimbe preocupările și începe să manifeste un interes din ce în ce mai mare față de persoanele de sex opus. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în jurul vârstei de 10-11 ani dar vârsta nu este o regulă strictă, variind la fiecare om.
Și tot atunci apar întrebări de genul ”ce se întâmplă cu mine/corpul meu?” , ”de ce așa și nu altfel?” , întrebări derivate din apariția caracterelor sexuale diferite la băieți și fete.

Atunci când apar astfel de întrebări, marea majoritate a copiiilor caută un răspuns pe la prieteni, însă aceștia fiind la fel de tineri și neexperimentați ca și ei nu le pot oferi răspunsuri satisfăcătoare, ci mai mult îî bagă în ceață. Iar copilul curios își va întoarce atenția înspre persoanele dragi, care i-au fost alături toată viața, părinții.

O problemă și mai mare apare în cazul în care părintele este creștin/ă. Pentru că, în viziunea creștină, sexualitatea este un fapt rușions, un păcat, ”o lucrarea a diavolului” și poate fi adusă în discuție numai când vine vorba de procreere. Iar atunci când un creștin îndoctrinat până peste cap este luat la întrebări de către propriul copil vizavi de sexualitate multe se pot întâmpla. În cel mai fericit caz, copilul va da de un părinte dezinteresat să-i explice cum stă treaba. În cazuri mai rele, copilul va fi izgonit/pedepsit de părintele furios care are impresia că întrebarea copilului vine ca un test de la dumnezeul lui ca să-i ”testeze credința”.

În oricare din variantele de mai sus, cu variațiile lor posibile, copilul va rămâne cu o grămadă de întrebări și fără răspunsuri(temporal) la ele. În general, atunci când trebuie să le vorbească copiiilor de sex, creștinii evită cât de mult pot, folosesc un limbaj ambiguu, încercă să aducă povestea cu ”barza” în discuție în speranța că îi vor mai putea păcăli pe aceștia, etc.
Și atunci când o fată de 12-13-14 ani rămâne însărcinată, aceiași creștini ignorați se scandalizează că lumea o ia într-o direcție greșită, că vine sfârșitul lumii, că pe vremea lor așa ceva nu se întâmpla [1], 

Foarte mulți creștini consideră sexul în afara căsătoriei ca fiind ”imoral” sau cum preferă unii sa-i zică, un ”păcat” , fără a știi însă ce spune cartea lor de căpătâi, biblia despre raportul sexual dintre oameni.
Așa că mulți sunt cei care rămân surprinși atunci când cineva le vorbește despre perversiunile sexuale, orgii, sex în grup și viol din Vechiul Testament.
Aceștia(creștinii) nu se vor sfii de la denigrarea interlocutorului, ci mai mult îl vor acuza că nu a citit biblia, că dacă a citit-o nu a înțeles nimic, că este un ateu/necredincios și în cele din urmă vor recurge la  veșnica lor amenințare : ”ai să arzi în iad, păcătosule!” , totul pentru a-și convinge interlocutorul să tacă.
Credința creștinilor că îndemnurile la viol și faptele barbare din biblie vor dispărea dacă își fac interlocutorul să tacă este greșită dar acest mod de gândire este valabil în cazul celor cu un orizont limitat al gândirii care ar face orice pentru a rămâne în zona lor de confort .


Relația sexuală între două persoane adulte este un lucru normal, omenesc , firesc. Este un lucru frumos, însă atacat și denigrat de biserica creștină de sute de ani.
Dacă ești creștin sau vrei să afli despre ce fel de perversiuni este vorba în biblie caută și citește următoarele versete :

Judecători 21 : 10-24 - crimă și viol
Numeri 31: 7-18
Deuteronom 20: 10-14 - crimă și viol
Cum îi scapă biblia pe violatori - Deuternom 22 : 28-29
Moartea victimei unui viol - Deuteronom 22 : 23-24
Poligamie, viol, infanticid - 2 Samuel 12: 11-14
Violarea femeilor captive - Deuteronom 21 : 10-14
Viol- Judecători 5: 30
Sclavie sexuală - Exod 21: 7-11

Acestea sunt doar câteva exemple, însă biblia este plină de astfel de fapte reprobabile dar este normal că nimeni nu va auzi de ele la biserică, în zona de confort.
Ca să afli cum stă treaba cu religia creștină îți trebuie o minte cutezătoare, rebelă și să îți pui întrebări. Adică să fii deschis la nou.

Desigur că nici pornografia nu este bună deoarece pervertește / pune într-o lumină proastă relațiile sexuale dintre două persoane și le dă apă la moară creștinilor militanți. Dar oricine ar trebui să fie liber în dormitor, să încerce ce poziții dorește, cu cine dorește și când dorește.

Dacă ești creștin și ai copii, poartă cu aceștia o discuție civilizată, explică-le cum stă treaba cu sexul dacă nu știu încă și învață-i să se protejeze. Și cel mai important aspect : dă-le libertatea să facă ce vor- ai să vezi că odată cu trecerea timpului îți vor mulțumi.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu